Gebakken kleur geeft fleur

Kerstboom eruit en kleur erin? Dat gaat lukken met de vazen van 'Benya Art Craft' (Midden-Java). Dit fairtrade bedrijf is gespecialiseerd in modern vormgegeven schalen, vazen en ander aardewerk en biedt aan veel inwoners werkgelegenheid. Bij de productie van de aardewerk siervoorwerpen wordt gebruik gemaakt van 'tanah godean', roodbruine aarde uit de 2e en 3e grondlaag.

Het aardewerk wordt gebakken in ovens die gestookt worden door middel van biogas. Hierdoor wordt per jaar ongeveer 50 ton aan CO2 gereduceerd.

 

Adnan, de eigenaar van het bedrijf, heeft een opleiding gevolgd aan de 'Academy of Arts' in Yogyakarta en samen met de designers van importeur Wisnu ontwikkelt hij voortdurend nieuwe, eigentijdse lijnen die aansluiten op de westerse markt.

Je vindt bij ons vazen in verschillende kleurrijke kleurencombinaties en allemaal geven ze met of zonder bloemen, fleur aan je huis!

Wees de verandering, die je in de wereld wilt zien

Wereldwinkel Delft is een ideële winkel, waar vrijwilligers zich inzetten voor achtergestelde producenten in ontwikkelingslanden. Dit gebeurt door de verkoop van eerlijke producten, die worden ingekocht bij erkende importeurs en voldoen aan de criteria voor fair trade.

Wij bieden de consument een keuze voor eerlijke handel waardoor armoede en achterstand worden omgezet in ontwikkeling en vooruitgang: eerlijke handel voor de verandering.