Kaarsen en kaarslicht

...brengen warmte, sfeer, rust. en ontspanning; december zonder kaarslicht is niet voor te stellen!

 

Je vindt bij ons kaarsen in allerlei vormen, kleuren, maten, met of zonder decoratie. Maar alle kaarsen hebben gemeen dat ze, brandend of niet, schitterend zijn, gemaakt onder fairtrade voorwaarden én ze hebben een goed verhaal. Bijvoorbeeld het verhaal van de Swazi Candles.

Swazi Candles

In de Malkern's vallei in Swaziland schuilt tussen grote ananas plantages het bedrijfje 'Swazi Candles' waar al meer dan 30 jaar prachtigste kaarsen volgens de bijzondere 'millefiore' techniek' worden gemaakt. Tony Marshak, de oprichter van de kaarsenmakerij, leerde deze techniek destijds van een kunstenaar in Amerika, het land waar hij op de vlucht voor het apartheidsregime verbleef. 'Swazi Candles' is inmiddels een succesvol fairtrade bedrijf waar veel mensen uit Swaziland werk hebben en met hun inkomen hun gezinnen onderhouden, hun kinderen naar school kunnen laten gaan en bouwen aan een hoopvolle toekomst.

Meer informatie over deze en andere kaarsen uit ons assortiment lees je op deze website onder 'assortiment', en kies dan 'kaarsen'.

Wil je zien hoe de Swazi Candles worden gemaakt kijk dan hier.

Wees de verandering, die je in de wereld wilt zien

Wereldwinkel Delft is een ideële winkel, waar vrijwilligers zich inzetten voor achtergestelde producenten in ontwikkelingslanden. Dit gebeurt door de verkoop van eerlijke producten, die worden ingekocht bij erkende importeurs en voldoen aan de criteria voor fair trade.

Wij bieden de consument een keuze voor eerlijke handel waardoor armoede en achterstand worden omgezet in ontwikkeling en vooruitgang: eerlijke handel voor de verandering.