Maandaanbieding: in februari 20% korting op alle kaarsen

Ook de Swazi kaarsen uit Swaziland: the art of millifiore. Voor de prachtig ingewikkelde ontwerpen van Swazi Candles wordt een oude techniek gebruikt die bekend staat als "millifiore". Millefiore, oftewel 'duizend bloemen', dook voor het eerst op in Alexandrië, maar werd geperfectioneerd in de grote glasproducerende steden Murano en Venetië. Glasparels en andere daar gecreëerde objecten waren zo mooi dat ze veelgevraagde, waardevolle voorwerpen werden.

Aan de kust van Afrika werden deze Venetiaanse handelsparels gebruikt als vorm van valuta om te ruilen voor goud en ivoor; nu zijn ze zeldzaam en gewild bij verzamelaars.

De kunst van millefiore zie je terug in Swazi Candles. In plaats van glas, wordt een speciale harde was gebruikt om hun kleurrijke ontwerpen te maken. Het hardwaxfineer vormt de buitenste schil van de kaars, die nauwelijks smelt wanneer de kaars wordt aangestoken. Vandaar de rijke, romantische gloed van de verlichte buitenkant als de kaars dieper brandt en de buitenkant verlicht.

Wanneer de binnenste was is weggesmolten kun je een waxinelichtje in de kaars plaatsen en zal hij weer net zo mooi branden als de eerste keer.

De productie van de kaarsen zie je op: https://youtu.be/0aqRPIYHooQ

Wees de verandering, die je in de wereld wilt zien

Wereldwinkel Delft is een ideële winkel, waar vrijwilligers zich inzetten voor achtergestelde producenten in ontwikkelingslanden. Dit gebeurt door de verkoop van eerlijke producten, die worden ingekocht bij erkende importeurs en voldoen aan de criteria voor fair trade.

Wij bieden de consument een keuze voor eerlijke handel waardoor armoede en achterstand worden omgezet in ontwikkeling en vooruitgang: eerlijke handel voor de verandering.