Mediterraans nazomeren

Servies uit het Tunesische Sfax is mooi, modern, met de hand gemaakt en dus uniek. Het vertelt het verhaal van ambacht, tradities, trends, innovaties en liefde voor het pottenbakkersvak, over wonen en werken in een land waar op sociaal gebied nog veel te verbeteren valt en over familiepottenbakkerij van Jalel. De familie van Jalel houdt al generaties lang het ambacht hoog.

Zoals zoveel pottenbakkers in Sfax, is zijn familie afkomstig van het eiland Djerba en naar Sfax getrokken vanwege de klei die geschikt is voor het fijnere aardewerk en om gebakken te worden in ovens, wat vooral voor het glazuren belangrijk is.

De familie, (groot)ouders en zonen met hun vrouwen en kinderen, woont bij elkaar in naast en tegenover elkaar liggende panden. De werkplaatsen van de pottenbakkerij zijn ook in deze huizen. De hele familie is betrokken bij het pottenbakken; de vrouwen hoofdzakelijk bij het decoreren van het aardewerk, terwijl het zwaardere werk door de mannen wordt uitgevoerd.

De verkoop van dit aardewerk leidt tot werkgelegenheid en inkomen voor de hele familie. Het zelf geld kunnen verdienen geeft ook deze mensen zelfrespect en een kansrijke toekomst.

Het servies kan binnen en buiten worden gebruikt, mag in de magnetron , maar niet in de oven.

OP ALLE BORDEN, TAJINES, KOMMEN, OVALE, RONDE, VIERKANTE SALADE- EN TAPASSCHALEN VAN DIT SERVIES  ONTVANGT U IN DE MAAND SEPTEMBER 20% KORTING.

Wees de verandering, die je in de wereld wilt zien

Wereldwinkel Delft is een ideële winkel, waar vrijwilligers zich inzetten voor achtergestelde producenten in ontwikkelingslanden. Dit gebeurt door de verkoop van eerlijke producten, die worden ingekocht bij erkende importeurs en voldoen aan de criteria voor fair trade.

Wij bieden de consument een keuze voor eerlijke handel waardoor armoede en achterstand worden omgezet in ontwikkeling en vooruitgang: eerlijke handel voor de verandering.