Nieuw in het assortiment: bloeiende letters

Het bedrijf Growing Paper uit Zuid-Afrika maakt wenskaarten van handgeschept papier waarin verschillende zaden zijn verwerkt.
Dit handgeschepte papier is gemaakt van oud papier dat wordt verwerkt tot milieuverantwoorde producten. Van het ingezamelde oud papier wordt met water een pulp gemaakt waarna er zaden aan toegevoegd worden. Het vele water dat nodig is voor dit proces wordt hergebruikt voor landbouwactiviteiten op de boerderij aan de voet van de Tafelberg, waar Growing Paper is gevestigd. Wanneer het papier droog is, worden er handmatig met inkt op waterbasis teksten en tekeningen aangebracht.
Na 'gebruik' kun je het groeipapier planten: leg het papier in een potje of in de tuin op het zand, hier overheen nog ca. 3 cm aarde en geef het elke dag wat water, na een week ontkiemen de eerste plantjes.

Wees de verandering, die je in de wereld wilt zien

Wereldwinkel Delft is een ideële winkel, waar vrijwilligers zich inzetten voor achtergestelde producenten in ontwikkelingslanden. Dit gebeurt door de verkoop van eerlijke producten, die worden ingekocht bij erkende importeurs en voldoen aan de criteria voor fair trade.

Wij bieden de consument een keuze voor eerlijke handel waardoor armoede en achterstand worden omgezet in ontwikkeling en vooruitgang: eerlijke handel voor de verandering.