The warm Art of Africa

Zuid-Afrika’s levendige cultuur wordt weerspiegeld in het handgemaakte keramiek van Kapula. De schalen, kommen, mokken en sierobjecten worden gebakken tot 1220 graden Celsius en geglazuurd met loodvrij transparant glazuur, zodat de producten geschikt zijn voor magnetron en vaatwasser.

Kapula ligt in het hart van de regio Overberg in Zuid-Afrika en is een Fair Trade-organisatie die gespecialiseerd is in handgemaakte kaarsen en keramiek. Het bedrijf biedt werkgelegenheid aan vooral vrouwen in de agrarische omgeving  van Bredasdorp (Z.A.) Sinds de oprichting, is Kapula een prominent lid van de CCDI (Cape ambacht en het Design Institute) en neemt regelmatig deel aan workshops of stuurt het personeel daar naar toe voor trainingen en cursussen ter stimulering van hun creativiteit en vaardigheden.

Op het keramiek met de kleurrijke afbeeldingen van African ladies en townships, ontvang je in de maand juni 20% korting.

Wees de verandering, die je in de wereld wilt zien

Wereldwinkel Delft is een ideële winkel, waar vrijwilligers zich inzetten voor achtergestelde producenten in ontwikkelingslanden. Dit gebeurt door de verkoop van eerlijke producten, die worden ingekocht bij erkende importeurs en voldoen aan de criteria voor fair trade.

Wij bieden de consument een keuze voor eerlijke handel waardoor armoede en achterstand worden omgezet in ontwikkeling en vooruitgang: eerlijke handel voor de verandering.