Uitgelezen design

Uitgelezen design is ons assortiment papieren schalen, onderzetters, tasjes en mandjes van Earth Bound.

Sahara Ranga, de oprichter Earth Bound had het idee dat er meer te doen is met kranten en tijdschriften dan lezen en weggooien. In zijn huis, waar de benedenverdieping veranderde in een werkplaats, startte hij met het maken van o.a. schalen van gerecycled papier. Zijn familiebedrijfje werd in Kala (Sri Lanka) een fair trade community project waar ca. 180 vrouwen thuis de papieren stroken knippen en rollen. Op de werkplaats, waar 12 mensen werken, worden deze stroken samengevoegd en op mallen verlijmd tot schalen, manden , onderzetters enz. Daarna worden deze producten in eventueel in verschillende kleuren geverfd en worden ze eenvoudig afgelakt, waardoor er een prachtig, uniek, fair en eco vriendelijk cadeau ontstaat.

Wees de verandering, die je in de wereld wilt zien

Wereldwinkel Delft is een ideële winkel, waar vrijwilligers zich inzetten voor achtergestelde producenten in ontwikkelingslanden. Dit gebeurt door de verkoop van eerlijke producten, die worden ingekocht bij erkende importeurs en voldoen aan de criteria voor fair trade.

Wij bieden de consument een keuze voor eerlijke handel waardoor armoede en achterstand worden omgezet in ontwikkeling en vooruitgang: eerlijke handel voor de verandering.