Valentijnsdag

Dinsdag 14 februari is het Valentijnsdag: de dag waarop je iemand eens extra (anoniem) kunt laten merken hoeveel je om hem of haar geeft met bijvoorbeeld een leuk presentje uit de wereldwinkel.

Speciaal voor Valentijnsdag zijn grote en kleine producten met een boodschap of symbool ingekocht: dromenvangers, wenskaarten, kaarsjes, notitieboekjes, fotohouders, feestelijke chocolade, heerlijke levensmiddelen voor een hartstrelende maaltijd, vriendschapsbeelden en bijzondere beeldjes waar door de compositie een hart wordt gevormd.

Stenen hartendans

Een dans in de vorm van een hart: symbool voor liefde en trouw. Deze beelden uit Zimbabwe zijn gemaakt van serpentijn, een verzamelnaam voor verschillende steensoorten.

Zimbabwe betekent letterlijk 'huis van steen', naar de stenige bodem van het land. De steenhouwers halen de serpentijn uit de steengroeven. Ze hakken het tot een grove vorm en daarna modelleren ze het beeld met mes, vijl en grof schuurpapier. Alle beelden komen rondom een houtvuur te staan om ze te verhitten. Wanneer de beelden goed heet zijn wordt het gepolijste deel ingesmeerd met blanke was. De was trekt in de steen zodat ze een mooie diepe kleur krijgen.

Met een (Valentijns) cadeautje uit de wereldwinkel bezorg je niet alleen je vriend of vriendin, maar ook de maker van het product, een liefdevolle dag!

Wees de verandering, die je in de wereld wilt zien

Wereldwinkel Delft is een ideële winkel, waar vrijwilligers zich inzetten voor achtergestelde producenten in ontwikkelingslanden. Dit gebeurt door de verkoop van eerlijke producten, die worden ingekocht bij erkende importeurs en voldoen aan de criteria voor fair trade.

Wij bieden de consument een keuze voor eerlijke handel waardoor armoede en achterstand worden omgezet in ontwikkeling en vooruitgang: eerlijke handel voor de verandering.