Verlicht de winter... met een lotus sfeerlicht van Capiz!

De lotusbloem staat symbool voor transformatie van duisternis naar licht, van onwetendheid naar inzicht en weten, naar vrede en sereniteit. De symboliek wordt ontleend aan het feit dat de lotus zijn wortels in de modder heeft, maar zijn wonderschone bloem naar het licht keert.

De lotus sfeerlichten, verkrijgbaar in verschillende kleuren, zijn gemaakt van bewerkte, platte oesterachtige schelpen genaamd Capiz, zo genoemd zo omdat ze oorspronkelijk gevangen werden uit de ondiepe Filipijnse kustwateren voor de provincie Capiz. De schelpen werden, vanwege hun licht doorlatende karakter, in de Spaanse koloniale tijd vooral gebruikt voor ramen in huizen. En precies die eigenschap maakt het een ideaal basismateriaal voor sfeerlichten en andere woonaccessoires. De schelp wordt volgens een papier-maché techniek verwerkt, transparante verf geeft de doorschijnende kleur, een niet-giftige hars zorgt voor versteviging. Kleine coöperaties in de metropool Manilla, op de Filippijnen, bewerken de schelpen tot de Capiz-producten. 'Manilla Welcome' een familiebedrijf met ca.30 medewerkers, coördineert de productie, voert de laatste bewerkingen uit en verricht de kwaliteitscontrole. Omdat de werknemers bij deze coöperaties een fairtrade loon verdienen, behoren zij niet meer tot het allerarmste deel van de bevolking.

Wees de verandering, die je in de wereld wilt zien

Wereldwinkel Delft is een ideële winkel, waar vrijwilligers zich inzetten voor achtergestelde producenten in ontwikkelingslanden. Dit gebeurt door de verkoop van eerlijke producten, die worden ingekocht bij erkende importeurs en voldoen aan de criteria voor fair trade.

Wij bieden de consument een keuze voor eerlijke handel waardoor armoede en achterstand worden omgezet in ontwikkeling en vooruitgang: eerlijke handel voor de verandering.