Vrolijk gerecycled

Deze kleurrijke metalen dieren worden gemaakt op het Indonesische eiland Bali. Op het platteland, zo'n twee uur rijden van de hoofdstad Denpasar, ligt de werkplaats van Gede. Samen met zijn vrouw geeft hij leiding aan ongeveer twintig medewerkers waarvan het merendeel vrouw is. Het metaal wordt gekocht bij de lokale ijzerboer. Het is de taak van de mannen om het metaal in de benodigde vorm te snijden en de stukken aan elkaar te lassen en te solderen. De vrouwen zorgen voor de finishing touch en geven elk dier hun eigen uitstraling. Ze schuren het metaal en verven het product met loodvrije verf en soms ook nog met lak. Er wordt gewerkt in een ruime en lichte werkplaats met goede ventilatie. De werknemers dragen bij sommige taken een bril, handschoenen of een mondkapje.

Op het platteland van Bali ligt het werk niet voor het oprapen en Gede wil graag zijn bedrijf uitbreiden om nog meer mensen werk te bieden. De Nederlandse importeur Sarana heeft persoonlijk contact met hem en koopt direct bij hem in. Om meneer Gede te helpen zijn doel te bereiken, ondersteunt ze hem door het geven van bijvoorbeeld ontwerp- en organisatieadviezen, het ontwikkelen van nieuwe designs en het aanleveren van westerse trends. Op deze manier is producent zélf in staat zijn toekomstkansen te verbeteren!

MAANDAANBIEDING:

IN JUNI ONTVANG JE 20% KORTING OP ALLE GEKLEURDE METALEN DIERFIGUREN VOOR BINNEN EN BUITEN

    

Wees de verandering, die je in de wereld wilt zien

Wereldwinkel Delft is een ideële winkel, waar vrijwilligers zich inzetten voor achtergestelde producenten in ontwikkelingslanden. Dit gebeurt door de verkoop van eerlijke producten, die worden ingekocht bij erkende importeurs en voldoen aan de criteria voor fair trade.

Wij bieden de consument een keuze voor eerlijke handel waardoor armoede en achterstand worden omgezet in ontwikkeling en vooruitgang: eerlijke handel voor de verandering.