Woonaccessoires van acaciahout

In de Filippijnen zie je ze overal staan langs wegen en op onbebouwde grond: acaciabomen. Acaciahout is daar een niet-inheemse hardhoutsoort met een fijne nerf en een warme oranjebruine kleur. Het is duurzaam hout: de bomen groeien snel (hij bereikt zijn volle lengte in zestien jaar) en voor iedere gerooide boom wordt een nieuwe aangeplant. Het kappen, verhandelen en verwerken van de acaciabomen wordt gecontroleerd door de overheid door middel van certificering.

De makers

De acaciaproducten in de wereldwinkel zijn ingekocht bij Kinta, een fairtrade importeur die bij de ontwikkeling van nieuwe houtproducten al jaren intensief samenwerkt  met kleinschalige familiebedrijven in de Filippijnen. Dit zijn goed georganiseerde kleine ondernemingen, met ervaren medewerkers die werken in een gezonde, creatieve, plezierige omgeving. Uiteraard betaalt de importeur hen een faire prijs. Kinta investeerde in huisvesting en woon-werkverkeer voor zeventig werknemers van een houtbewerkingsatelier.

Vormgeving

De producten zijn een combinatie van design én handwerk: designed handicraft. Voor Kinta wordt alles met de hand gemaakt, op basis van speciaal hiervoor ontworpen dessins. Het eindproduct is het resultaat van traditionele kunstnijverheid, door ervaren vakmensen gemaakt in hun atelier op de Filippijnen.

Onderhoud

Alle woonaccessoires zijn afgewerkt met een voedselveilige lak. De producten kunnen worden afgewassen met een lauwwarm sopje, niet in water laten weken en als de lak is afgesleten, wrijf dan af en toe het product in met een doek met daarop een klein beetje walnoten- of slaolie.

Aanbieding

IN OKTOBER ONTVANGT U 20% KORTING OP DE  ACACIAHOUTEN  WOONACCESSOIRES  

Wees de verandering, die je in de wereld wilt zien

Wereldwinkel Delft is een ideële winkel, waar vrijwilligers zich inzetten voor achtergestelde producenten in ontwikkelingslanden. Dit gebeurt door de verkoop van eerlijke producten, die worden ingekocht bij erkende importeurs en voldoen aan de criteria voor fair trade.

Wij bieden de consument een keuze voor eerlijke handel waardoor armoede en achterstand worden omgezet in ontwikkeling en vooruitgang: eerlijke handel voor de verandering.