Adinda: handgemaakte kaarten uit Afrika, Azie, en het Midden-Oosten

Adinda koopt in van verschillende producenten. De meeste van deze organisaties zijn erkende Fair Trade organisaties met een FTO keurmerk en zijn lid van de Wereld Fair Trade Organisatie. Het FTO keurmerk is een kwaliteitskeurmerk en geeft aan dat de organisatie voldoet aan de fair trade standaarden m.b.t. arbeidsomstandigheden, loon, kinderarbeid en milieu. Daarnaast geeft het aan dat de organisatie zich inzet om de levensomstandigheden van achtergestelde groepen te verbeteren. Meer informatie over dit keurmerk kunt u vinden op http://www.wfto.com/ .

Positie van de kaartenmaker in de organisatie

De organisaties werken op verschillende manieren. Een aantal zijn een cooperatie (Jimma Banana Art) of kopen in van coöperaties (CORR, HEED). Dit betekent dat de makers van de kaarten ook mede eigenaar zijn en delen in de winst of verlies. Andere organisaties hebben kaartenmakers in dienst (Craft Aid, Nepal Leprosy trust, New Sadle). Deze mensen krijgen een vast salaris. De winst wordt geïnvesteerd in andere projecten voor de doelgroep in het algemeen of in extra voorzieningen voor de werknemers zoals onderwijs en gezondheidszorg. Deze organisaties streven ernaar zoveel mogelijk mensen van de doelgroep in dienst te nemen in alle lagen van de organisatie.

Identiteit

Adinda koopt in van organisaties met verschillende achtergronden; katholiek (Hands of Hope, Good Shepperd Sisters), protestantse gezintes (McKean Rehabilitation center, P3W, Tamar) ) en groepen die niet expliciet werken vanuit een levensovertuiging of politieke stroming (New Sadle, Jimma Banana Art, Craft Aid, CORR, Heed).

Meer informatie over Adinda: http://adinda-eerlijkehandel.nl/

N.B. op de website en in de nieuwsbrief kunnen afbeeldingen staan van producten die niet altijd meer in de winkel aanwezig zijn, maar die (mits leverbaar) wel voor je besteld kunnen worden.