Divine: chocola van cacao uit Ghana

Fair trade chocolade van Divine Chocolate wordt gemaakt van de beste kwaliteit cacaobonen uit Ghana. Pa Pa Paa noemen de cacaoboeren dat: het beste van het beste. Voor de chocolade worden alleen natuurlijke ingrediënten gebruikt: pure cacaoboter, echte vanille, natuurlijk sinaasappelaroma... een ware smaaksensatie!

Fair trade chocolade

Voor de komst van Divine fair trade Chocolate waren de cacaoboeren in Ghana geheel afhankelijk van tussenhandelaren. Zij kochten de cacao, maar betaalden de boeren pas maanden later of zelfs helemaal niet. De cacaoboeren kregen veel te weinig geld voor hun cacao. Nu zijn de boeren voor 45% eigenaar van Divine Chocolate; uniek in de wereld. Ze delen hiermee in de winst en hebben invloed op de bedrijfsvoering.

Soorten

Er zijn diverse soorten chocola in het assortiment van Wereldwinkel Delft, in repen van 90 gram en van 35 gram. We hebben onder meer een extra puur reep (85%), puur gember sinaasappel, puur met roze Himalaya zout en puur met frambozen.

Adrinka symbolen

De figuren op de verpakkingen en op de chocola van Divine zijn Adrinka symbolen. Dit zijn traditionele versieringen die nog steeds erg populair zijn in Ghana. De figeren hebben allemaal een eigen betekenis. De boeren zijn trots op hun bedrijf. Met deze symbolen willen ze je iets laten zien van hun Ghanese wortels en van belangrijke waarden van hun cultuur. 

N.B. op de website en in de nieuwsbrief kunnen afbeeldingen staan van producten die niet altijd meer in de winkel aanwezig zijn, maar die (mits leverbaar) wel voor je besteld kunnen worden.