Houten speelgoed uit Sri Lanka

Veel van het vrolijk gekleurde speelgoed dat je bij ons ziet wordt ingekocht bij Lanka Lamai.

Lanka Lamai importeert goederen uit Sri Lanka. Zij werkt vooral met producenten die op kleine schaal werken en er wordt voortdurend naar gestreefd de arbeids- en levensomstandigheden te verbeteren. Daarnaast wordt ondersteuning bij product- en marktontwikkeling geboden, en ontvangen de producenten voorfinanciering.

Lanka Lamai betaalt een eerlijke prijs aan de producenten waarmee zij, naar lokale maatstaven, goed in hun eigen levensonderhoud kunnen voorzien. De gemaakte winst wordt besteed aan scholing- en werkgelegenheidsprojecten in Sri-Lanka.

Het speelgoed uit de Lanka Lamai-lijn is kleurrijk, milieubewust geproduceerd, educatief verantwoord en oersterk.

Het hout voor het speelgoed is afkomstig van de rubberboom of van acaciahout. Het zachte rubberhout is bij uitstek geschikt materiaal. Ook acaciahout is vanwege de fijne nerf, haar warme oranjebruine kleur en de duurzaamheid nog altijd zeer in trek voor speelgoed. In totaal werken er bijna 400 mensen aan het speelgoed in speciale werkplaatsen. Het produceren van speelgoed voorziet vooral veel vrouwen in hun levensonderhoud.

N.B. op de website en in de nieuwsbrief kunnen afbeeldingen staan van producten die niet altijd meer in de winkel aanwezig zijn, maar die (mits leverbaar) wel voor je besteld kunnen worden.