Kleurrijk metaal uit Indonesië

Dit kleurrijk metaal is afkomstig van het Indonesische eiland Bali. De producten worden gemaakt door een familiebedrijfje dat gevestigd is op het platteland, ruim twee uur rijden van de hoofdstad Denpasar.

De eigenaar runt het, samen met zijn vrouw en zo’n twintig medewerkers, waarvan het merendeel vrouw is. De vrouwen zijn verantwoordelijk voor de afwerking van de producten, zoals het verven en schuren. De mannen nemen de daadwerkelijke productie voor hun rekening, zoals het snijden, lassen en solderen. 

Door de afgelegen locatie geeft het bedrijf werkgelegenheid aan de mensen op het platteland. De eigenaar wil dan ook graag zijn bedrijf uitbreiden, zodat hij meer mensen werk kan geven. De kennis van de producent  over de westerse markt wordt vergroot door middel van organisatie adviezen, het ontwikkelen van nieuwe designs en het aanleveren van westerse trends middels foto’s en tijdschriften. Op deze manier is de producent zélf in staat zijn toekomstkansen te verbeteren!

N.B. op de website en in de nieuwsbrief kunnen afbeeldingen staan van producten die niet altijd meer in de winkel aanwezig zijn, maar die (mits leverbaar) wel voor je besteld kunnen worden.