Koffie gemalen

De koffie van Fair Trade Original en Café de Origen is afkomstig van koffiecoöperaties in Afrika, Centraal- en Latijns- Amerika waar eerlijk zaken mee gedaan is. Het drinken van deze koffie is daarom de lekkerste manier om iets goeds te doen.

We hebben koffie in allerlei soorten en melanges en daarmee voor elk wat wils. De koffies zijn melanges waarin Robusta bonen (voor een pittige en krachtige smaak) en Arabica bonen (voor een heerlijk aroma) worden gebruikt, afkomstig uit verschillende landen.

Voor grootverbruikers (bedrijven, organisaties) hebben we een speciaal aanbod. Zie grootverbruik voor meer informatie over dit aanbod.

Aroma (roodmerk) - Fair Trade Original

Een melange met bonen van over de hele wereld. Arabica bonen geven de melange een rijke aromatische smaak en Robusta bonen zorgen voor net dat beetje extra pit.

Goud - Fair Trade Original

Deze koffie bestaat voor de volle 100% uit de meest smaakvolle bonen ter wereld, de Arabica bonen. Ze groeien langzaam, op grote hoogte, op vruchtbare vulkanische grond. Zo halen ze de meeste smaak uit de bodem

Mild (bio) - Fair Trade Original

Zacht, lichtfris en fruitig van smaak. En 100% biologisch. Zo is de koffie naast mild voor jou, ook mild voor Moeder Natuur. 

Décaf - Fair Trade Original

Koffie zonder cafeïne. Die wakkere eigenschap is zorgvuldig uit de bonen verwijderd. Door ze daarna kort en diep te branden, krijgen deze koffiebonen hun volle smaak en krachtige aroma.

Tanzania - Café de Origen

Tanzania produceert zowel Arabica als Robusta koffie. De Robusta in deze melange komt uit Kagera. Hieraan dankt de koffie zijn volle en milde smaak met frisse achtergrondtonen

Goud - Café de Origen

Topmelange met een mild karakter. Een selectie van de beste Arabicabonen geeft de koffie een vol karakter. Doordat de koffie lichtgebrand is krijgt deze een verfijnde zachte smaak. 

 

 

N.B. op de website en in de nieuwsbrief kunnen afbeeldingen staan van producten die niet altijd meer in de winkel aanwezig zijn, maar die (mits leverbaar) wel voor je besteld kunnen worden.