Inspirerende voorbeelden uit ons assortiment

Bananenbloesem in stukken

Uit Thailand komt bananenbloesem in blik. Deze bloem staat bekend als hét plantaardig alternatief voor vis, door zijn neutrale smaak en zachte structuur. In dit blik vind je het hart van deze paarse bloem die onderaan een bananentrots groeit. Je kunt ‘m stomen of koken en doordat het makkelijk smaken opneemt kun je het heel goed marineren en kruiden. Er zijn zeeën van toepassingen zoals tonijnsalade, paella of viskoekjes. Of frituur het net zoals kibbeling, voor de echte lekkerbekken onder ons!

Oorsprong
Bananenbloesem van Fairtrade Original wordt geproduceerd door de Fairtrade boeren van Fairtrade Pineapple Growers’ Group. De volledige boerengroep bestaat uit 49 boeren, die voor Fairtrade Original al sinds 2007 ananas en mango verbouwen en sinds 2018 ook jackfruit. Doordat de boeren nu vier verschillende gewassen verbouwen, zijn ze beter in staat risico’s te spreiden en staan ze sterker op het moment dat één van de oogsten mislukt.
Het verwerken en inblikken van deze producten vindt plaats in Prachuap Khiri Khan, bij verwerker Samroiyod Corporation. Ook voor de verwerker Samroiyod biedt deze bloem veel kansen. Bananenbloesem in blik is een nieuw product in hun fabriek. Doordat Fairtrade Original het bij hen laat verwerken en inblikken, kunnen ze nu ook met dit product de boer op in andere landen. Zo biedt deze samenwerking voor Samroiyod nieuwe exportkansen, ook buiten Nederland.

In jouw keuken
Je kunt bananenbloesem stomen of koken en doordat het makkelijk smaken opneemt kun je het ook heel goed marineren en kruiden. Er zijn zeeën van toepassingen zoals tonijnsalade, paella viskoekjes. Of frituur het net zoals kibbeling, voor de echte lekkerbekken onder ons!
Op www.bananenbloesem.nl vind je inspiratie voor recepten met bananenbloesem.