Inspirerende voorbeelden uit ons assortiment

Divine: chocola en cacao uit Ghana

Divine Chocolate gebruikt de beste kwaliteit cacaobonen uit Ghana. Pa Pa Paa noemen de cacaoboeren dat: het beste van het beste. En voor de chocolade worden alleen natuurlijke ingrediënten gebruikt: pure cacaoboter, echte vanille, natuurlijk sinaasappelaroma... een ware smaaksensatie!

Fair trade chocolade

Voor de komst van Divine fair trade Chocolate waren de cacaoboeren in Ghana geheel afhankelijk van tussenhandelaren. Zij kochten de cacao, maar betaalden de boeren pas maanden later of zelfs helemaal niet. De cacaoboeren kregen veel te weinig geld voor hun cacao. Nu zijn de boeren voor 45% eigenaar van Divine Chocolate; uniek in de wereld. Ze delen hiermee in de winst en hebben invloed op de bedrijfsvoering.

Soorten chocola

Er zijn diverse soorten chocola in het assortiment van Wereldwinkel Delft, in repen van 90 gram en van 35 gram. We hebben een extra puur reep (85%), puur, puur gember sinaasappel en puur met munt. En de tastingset is een beproefd cadeau voor chocoladeliefhebbers.

Cacaopoeder

Naast chocola verkopen we van Divine ook cacaopoeder. Heerlijk om mee te bakken. En als je van bakken en van chocola houdt, zijn de recepten van Divine een aanrader, zie hier.
Ook hebben we poeder om zelf lekkere fairtrade warme chocolademelk te kunnen maken.

Adrinka symbolen

De figuren op de verpakkingen en op de chocola van Divine zijn Adrinka symbolen. Dit zijn traditionele versieringen die nog steeds erg populair zijn in Ghana. De figuren hebben allemaal een eigen betekenis. De boeren zijn trots op hun bedrijf. Met deze symbolen willen ze je iets laten zien van hun Ghanese wortels en van belangrijke waarden van hun cultuur.