Inspirerende voorbeelden uit ons assortiment

Himalaya thee in mooie tasjes uit Nepal

De biologische thee is afkomstig van de hoogvlakten uit de Himalaya, waar het verbouwd en verwerkt wordt zonder toevoegingen. New Sadle maakt de tasjes voor de thee. Ook verzorgt zij het transport naar Nederland, waardoor er opnieuw werk wordt gecreëerd voor de mensen.

Sinds 1989 bestaat dit project voor ex-lepra patiënten in Kathmandu in Nepal. Het belangrijkste doel is leprapatiënten te genezen en hen aan een baan te helpen. Daarnaast wordt er in dit project medische zorg gegeven aan mensen met een ernstige handicap. Lepra patiënten zijn door hun vroegere ziekte getekend zijn en worden vaak uit hun familie verstoten, door gezonde mensen gemeden en veroordeeld tot een leven als bedelaar. Om mensen te reïntegreren in het normale leven werd een revalidatiewerkplaats gestart.

De werkplaats biedt al vele jaren werk aan ex-leprapatiënten. Onder hen zijn er, die moeilijk werk konden vinden of die moe en ziek zijn van het bedelen. New Sadle is aangesloten bij de Fair Trade Group Nepal. De Fair Trade Group Nepal werd in maart 1998 opgericht, met de volgende doelen:

1. Een zodanige organisatiestructuur en procedure voor de aangesloten organisaties, om constructief samen te werken, zodat de FTG een belangrijke bijdrage levert aan de ontwikkeling van kunstnijverheid, die geproduceerd wordt door vrouwen met een gering inkomen.

2. Een plek bieden voor regelmatig contact en discussie over de problemen van kunstnijverheidorganisaties om zo te werken aan gezamenlijke oplossingen.

3. Samenwerking bij verkoop van kunstnijverheid op de lokale en de internationale markt. Wegen ontwikkelen om de kwaliteit en de mogelijkheden van de traditionele nepalese kunstnijverheid te promoten.

4. Fair trade bevorderen van de aangesloten organisaties met het gemeenschappelijke doel economische zelfstandigheid bewerkstelligen voor arme groepen.