Inspirerende voorbeelden uit ons assortiment

Tibetaanse Noedels

Deze fijne tarwenoedels van Fair Trade Original zijn ideaal voor een snelle Oosterse maaltijd. Ze worden ambachtelijk gemaakt volgens Tibetaans recept. In een mum van tijd kook je ze gaar. Roerbak intussen wat verse groenten, vis of vlees met een lekkere woksaus, en genieten maar!

De tarwe voor de noedels is afkomstig van fairtrade boeren in Noord-India. De noedels zelf worden gemaakt in een kleine fabriek in de buurt van Delhi. Uit het elastische deeg worden met de hand de noedels ‘getrokken'. Een echte kunst.

Voor elk pakje noedels wordt een fairtrade ontwikkelingspremie betaald. De medewerkers van de noedelfabriek beslissen samen wat ze met dit geld doen. Zo schaften ze airco's aan voor in hun behuizing bij de fabriek en sparen ze met de premie voor hun pensioen. Veel van de medewerkers zijn Tibetanen. Zij leggen geld opzij voor hun familieleden die ver weg wonen in Tibetaanse gemeenschappen in Noord- en Zuid-India.

Ook de boeren die de tarwe voor de noedels verbouwen, ontvangen een fairtrade premie. Zij investeerden de premie bijvoorbeeld in landbouwmachines.