Inspirerende voorbeelden uit ons assortiment

Zilveren sieraden van Simbólica

Simbólica, Spaans voor ‘symbolisch’, levert beeldhouwwerken en sieraden. De ontwerpen zijn gebaseerd op eeuwenoude symbolen uit culturen zoals die van de Maya’s en Azteken, Maories en Indiaanse culturen. Achter alle kunst van Simbólica zit een stuk geschiedenis, een verhaal of een diepere gedachte.

Alle sieraden zijn handgemaakt door de zilversmeden in Mexico en Guatemala. Simbólica is sinds 2005 Fair Trade gecertificeerd dus werkt volgens de eisen voor eerlijke handel.

Met een klein team werken ze vanuit Nederland aan de ontwerpen, de communicatie en het verwerken van orders en staan voortdurend in contact met de producenten in Mexico en Guatemala. Dit contact met hen is rechtstreeks, geen tussenschakels. Regelmatig bezoekt Simbólica de producenten in Mexico en Guatemala om te werken aan bedrijfsvoering en productontwikkeling.

Give Back

10% van de opbrengst van Simbólica Fair Trade komt ten goede aan de schoolprojecten van Stichting Simbolica Projecten (www.simbolicaprojecten.net) waardoor honderden Maya kinderen ieder jaar weer naar school kunnen. Jij een mooi sieraad, zij een gevulde schooltas!