Dit vrolijke en kleurrijke keramiek komt uit Zuid-Afrika. Het wordt gemaakt in een werkgelegenheidsproject in Houtbay, een voorstad van Kaapstad. Hier werken 32 personen, de meeste van hen wonen in het nabij gelegen Township.
De producten worden in drie stappen gemaakt. Het begint met het maken van de "kale" vorm van het voorwerp. De klei wordt in mallen gegoten of van klei worden de kommetjes en bekers gedraaid. De producten gaan hierna voor de eerste keer de oven in. Als het gebakken is wordt het geschuurd en worden de scherpe randen en oneffenheden verwijderd waarna het geverfd wordt. De "schilders/kunstenaars" brengen er de kleuren en versieringen (veertjes of vissen) op aan. Hierna gaan de producten voor de tweede keer de oven in, de temperatuur van de oven gaat echter omhoog. Na deze tweede bakronde wordt het glazuur op het werk aangebracht en gaan de producten voor de derde en laatste keer de oven in, ditmaal is de temperatuur van de oven rond de 1.300 graden.
De producten zijn van topkwaliteit en gemaakt voor dagelijks gebruik. Een aantal hotels in Zuid-Afrika gebruikt het servies voor ontbijt, lunches en diners. Doordat het keramiek op zo'n hoge temperatuur gebakken is kan het in de vaatwasser en magnetron.