De met de hand beschilderde decoratieve voorwerpen van aardewerk, worden gemaakt in het familiebedrijf 'Dolores' waar de oprichtster, Maria Isabel, de leiding heeft.
De wijze waarop de producten gemaakt worden, wordt al ruim vijfhonderd jaar toegepast in Mexico. Tijdens de bezetting van Spanje gaven de Noord-Afrikaanse Moren de techniek door aan de Spanjaarden die het op hun beurt meenamen naar Latijns-Amerika in de 15e en 16e eeuw. Van de klei die uit de heuvels komt, wordt gietklei gemaakt en vervolgens in mallen gegoten. Wanneer de klei opgedroogd is, gaan de voorwerpen in een elektrische oven en worden ze op een temperatuur van 1100 graden Celsius gebakken. Na het bakken worden de voorwerpen voorzien van een laagje glazuur waarop eerst met potlood een ontwerp getekend wordt en daarna ingekleurd met verf. De producten gaan voor een tweede keer de oven in om de mooie, volle kleuren zichtbaar te laten worden.
Vrouwen beschilderen de zonnen, kommetjes, kannen, dierfiguren en schalen met een eigen ontwerp waardoor elk patroon uniek is. Het fysiek zware werk, zoals het gieten van de voorwerpen en het in- en uitladen van de ovens wordt door mannen gedaan. De sterke producten kunnen zowel binnen als buiten staan, maar bij vorst even binnenhalen.
Het bedrijf biedt werk aan ca. veertig personen, voornamelijk aan vrouwen waarvan een groot aantal alleenstaande moeders zijn. Er wordt rekening gehouden met het combineren van werk en het alleenstaand ouderschap. De arbeidsomstandigheden zijn er goed: uit de zon en uit de wind, schone werkplaats, prettige werksfeer, leefbaar loon en goede arbeidsvoorwaarden. Goed om te weten: een gedeelte van de opbrengst wordt geïnvesteerd in goede productiemiddelen, zoals een elektrische oven. Dankzij de nieuwe oven stijgt de productie, waardoor de werkgelegenheid en toekomstkansen kunnen groeien.