Inspirerende voorbeelden uit ons assortiment

Fotokaarten van Fairmail uit Peru

Van een leven op een vuilnisbelt naar een studie aan de Universiteit. In een zin illustreert dit het haalbare succes van de aanpak van Fairmail.  

Fairmail is een bedrijf dat is opgezet om kansarme tieners in Peru een toekomstperspectief te bieden. De formule is simpel. De tieners krijgen van FairMail een fotografietraining, parttime werk als fotograaf en een ziektekostenverzekering. De mooiste foto's worden afgedrukt op ansichtkaarten. Op de achterkant van elke kaart zie je de naam, het gezicht en de leeftijd van de fotograaf. De tieners krijgen 50 % van de winst van de verkoop van hun eigen kaarten om hun huisvesting en onderwijs te financieren. De training helpt de tieners hun creativiteit te ontwikkelen. Ze gaan met Fairmail een contract aan, waarin de afspraken worden vastgelegd. Naast de ca 1 dag in de week die ze besteden aan Fairmail, verplichten de tieners zich onderwijs te volgen. Een deel van de opbrengsten van de verkoop van de kaarten is voor lopende uitgaven (huisvesting), een deel wordt verplicht gespaard voor een vervolgopleiding. Tijdens hun werkzaamheden voor Fairmail denken de tieners na – en worden daarin begeleid – over deze vervolgopleiding.  

We hebben een groot assortiment kaarten voor alle gelegenheden. Wil je iemand een hart onder de riem steken? Wil je iemand feliciteren? Wil je iemand de liefde verklaren? Of wil je gewoon een kaartje sturen omdat het leuk is: kom langs voor de originele, maar ook prachtige kaarten met beelden uit Peru en India van Fairmail. Kaarten die voor de tieners het verschil maken, zoals je hier ziet