Inspirerende voorbeelden uit ons assortiment

Houtsnijwerk uit Thailand van acacia- en bamboehout.

Dit familie bedrijfje is in 2002 klein begonnen en is nu een bloeiende en persoonlijke onderneming. De eigenares Julie is een oprechte vrouw met een hart voor haar werknemers en de natuur. In totaal werken er drie families (houtsnijwerk) en zes vrouwen (afwerking). Een gezonde werkplaats met alle nodige voorzieningen is hier vanzelfsprekend. De meeste werknemers werken hier al 15 jaar, ze stralen ontspanning en tevredenheid uit.

De houtbewerkers (drie families) met verschillende familieleden in de provincie van Lamphun. Deze provincie ligt in het noorden van Thailand en staat bekend om zijn bijzondere houtsnijwerk. Echte vakmensen en kunstenaars. In de drie verschillende werkplaatsen is een ontspannen sfeer. Er werken hier mensen tussen de leeftijd van 35 en 70 jaar. De oudere mensen komen hier om zich bezig te houden en te gezellig bij te kletsen en de anderen werken geconcentreerd aan hun houtsnijwerk.

Thailand heeft strikte regels voor het kappen van hout. Dit mag alleen gedaan worden op overheid-beheerd bos. Tevens zijn de houtsoorten die worden gebruikt voor het handwerk van acacia- en bamboehout. Deze houtsoorten behoren tot de 10 snelst groeiende bomen in de wereld. Daarnaast groeien na het omzagen van deze bomen weer nieuwe bomen uit de uitlopers.

Julie zet zich in voor herbebossing in Thailand. Haar man werkt bij de Thaise overheid in een herbebossingsproject en zij gaan regelmatig samen met een groep vrienden en familie op pad om zelf nieuwe bomen te planten.