Inspirerende voorbeelden uit ons assortiment

Kaarsen van palmolie uit Indonesië

De kaarsenproducent is gevestigd op Oost-Java, een relatief arme regio van Indonesië. Het bedrijf streeft ernaar marktleider te worden voor kaarsen van duurzame palmolie en op die manier werkgelegenheid en daarmee een behoorlijk bestaan te creëren voor de ruim 90, voornamelijk vrouwelijke, werknemers. In de niet zo vruchtbare omgeving op Oost-Java waar de kaarsen gemaakt worden, wordt alleen rijst en suikerriet verbouwd. De meeste mannen werken op het land. Er is daarnaast nauwelijks bedrijvigheid.

De directeur Wen Ping Ong komt zelf uit de regio en ziet het als zijn missie om kwalitatief goede werkgelegenheid te scheppen. De productie gebeurt voornamelijk met de hand en daardoor zoveel mogelijk mensen werk te bieden. De werknemers worden gestimuleerd om binnen het bedrijf door te groeien. De arbeidsomstandigheden zijn goed; het is een lichte, schone en goed geventileerde werkomgeving. Ook de veiligheid is prima geregeld. Er is een verzekering voor alle medewerkers en ieder jaar krijgt men een medische controle. Er is betaald verlof en een pensioenvoorziening.

Groen zaken doen vindt Wen Ping Ong belangrijk. Ook naast de natuurlijke en duurzame ingrediënten voor de kaarsen, palmolie van gecertificeerde plantages, werkt het bedrijf milieubewust. Er wordt niets verspild en ook de verpakking wordt zo milieuvriendelijk mogelijk geproduceerd.

De huidige fabriek heeft een capaciteit tot 200 medewerkers. Om meer klanten te vinden, neemt het bedrijf deel aan beurzen, zoals de Ambiente en Tendence in Frankfurt.  De kaarsen lijken goede kansen te bieden: zowel de fairtrade herkomst als de productiecapaciteit en de kwaliteit bieden veel potentie. Met deze strategie wil het bedrijf aan nog meer mensen uit de omgeving goede werkgelegenheid bieden.