Inspirerende voorbeelden uit ons assortiment

Kleurrijk metaal uit Indonesië

Dit kleurrijk metaal is afkomstig van het Indonesische eiland Bali. De producten worden gemaakt door een familiebedrijfje dat gevestigd is op het platteland, ruim twee uur rijden van de hoofdstad Denpasar en in 2002 gestart is. 

De eigenaar runt het, samen met zijn vrouw en inmiddels zo’n veertig medewerkers, waarvan de helft vrouw is. De vrouwen zijn verantwoordelijk voor de afwerking van de producten, zoals het verven en schuren. De mannen nemen de daadwerkelijke productie voor hun rekening, zoals het snijden, lassen en solderen. 

Door de afgelegen locatie geeft het bedrijf werkgelegenheid aan de mensen op het platteland. De eigenaar wil dan ook graag zijn bedrijf uitbreiden, zodat hij meer mensen werk kan geven. De kennis van de producent  over de westerse markt wordt vergroot door middel van organisatie adviezen, het ontwikkelen van nieuwe designs en het aanleveren van westerse trends middels foto’s en tijdschriften. Op deze manier is de producent zélf in staat zijn toekomstkansen te verbeteren!