Inspirerende voorbeelden uit ons assortiment

Koffie gemalen

De koffie van Fair Trade Original, Café de Origen en Oxfam is afkomstig van koffiecoöperaties in Afrika, Centraal- en Latijns- Amerika waar eerlijk zaken mee gedaan is. Het drinken van deze koffie is daarom de lekkerste manier om iets goeds te doen.

We hebben koffie in allerlei soorten en melanges en daarmee voor elk wat wils. De koffies zijn melanges waarin Robusta bonen (voor een pittige en krachtige smaak) en Arabica bonen (voor een heerlijk aroma) worden gebruikt, afkomstig uit verschillende landen. Voor de fijnproevers hebben we twee fantastische single origin koffies uit Afrika.

Voor grootverbruikers (bedrijven, organisaties) hebben we een speciaal aanbod. Zie grootverbruik voor meer informatie over dit aanbod.

Aroma (roodmerk) - Fair Trade Original

Een melange met bonen van over de hele wereld. Arabica bonen geven de melange een rijke aromatische smaak en Robusta bonen zorgen voor net dat beetje extra pit.

Goud - Fair Trade Original

Deze koffie bestaat voor de volle 100% uit de meest smaakvolle bonen ter wereld, de Arabica bonen. Ze groeien langzaam, op grote hoogte, op vruchtbare vulkanische grond. Zo halen ze de meeste smaak uit de bodem

Mild (bio) - Fair Trade Original

Zacht, lichtfris en fruitig van smaak. En 100% biologisch. Zo is de koffie naast mild voor jou, ook mild voor Moeder Natuur. 

Décaf - Fair Trade Original

Koffie zonder cafeïne. Die wakkere eigenschap is zorgvuldig uit de bonen verwijderd. Door ze daarna kort en diep te branden, krijgen deze koffiebonen hun volle smaak en krachtige aroma.

Dark Roast - Fair Trade Original

Deze dark roast is een krachtige melange van de aromatische arabica en pittige robusta bonen. De koffie heeft een pittige smaak en een krachtig aroma.

Biologisch - Café de Origen

Natuurlijke en zacht smakende koffie samengesteld uit een selectie van de allerbeste biologisch verbouwde koffiesoorten. Het EKO keurmerk garandeert dat de koffie biologisch en zonder chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest is geproduceerd.

Goud - Café de Origen

Topmelange met een mild karakter. Een selectie van de beste Arabicabonen geeft de koffie een vol karakter. Doordat de koffie lichtgebrand is krijgt deze een verfijnde zachte smaak. 

Congo Single Origin - Oxfam

De single Origin koffie uit DR Congo is afkomstig van een snelgroeiende coöperatie van 11.000 kleinschalige koffieboeren, die investeert in kwaliteit en vrouwenemancipatie. De vulkanische bodem, het klimaat en de hoogteligging van dit gebied zorgen ervoor dat deze biologisch geteelde arabicakoffie van wereldvermaarde kwaliteit is.

Ethiopië Single Origin - Oxfam

Ethiopië is de bakermat van de koffie; koffie werd er ontdekt en zit er nog altijd verweven in de cultuur. De koffietelers hebben een heel goed zicht op de kwaliteit die ze produceren. Het smaakpalet van Ethiopische koffie is dan ook uitzonderlijk. Wereldwijd wordt hij als een van de beste geroemd. Dankzij de bijzondere kwaliteit wordt voor Ethiopische koffie vaak meer betaald op de internationale markt. Zeker voor deze yirgachefe. Extra goed voor de boeren. Dubbel smullen dus van deze single origin koffie.