Inspirerende voorbeelden uit ons assortiment

Rijst

In het assortiment verschillende soorten rijst, basmatirijst uit India en biologische pandanrijst (jasmijnrijst) uit Thailand; van de pandanrijst is er witte rijst en zilvervliesrijst. 

Basmatirijst uit India

De Basmatirijst komt uit Kaithal, Noord-India. In Kaithal – in de laagvlakte ten zuiden van de Himalaya – zijn de bijzondere invloeden van dit gebergte nog goed merkbaar. Dit is de plek waar de boeren jouw Basmati rijst verbouwen. De unieke samenstelling van de bodem geeft hem zijn geheel eigen smaak en geur. Dat is de Basmati die jij straks gaat proeven.

Dankzij onze eerlijke prijs kunnen onze mensen daar investeren in de toekomst en de kwaliteit van hun rijst. Hij wordt in Sonepat, India verpakt door Sunstar Overseas. Zo bewaren we de originele smaak tot in jouw keuken.

Deze aromatische rijst is heerlijk geurig met een licht nootachtige smaak. Erg lekker, bijvoorbeeld bij jouw curry.

Pandanrijst (Jasmijnrijst) 

De pandanrijst komt uit Surin, Noord-Oost Thailand. Bij de teelt wordt alleen natuurlijke mest gebruikt, want de rijst wordt biologisch geteeld. De rijst wordt in Thailand verpakt bij Ricefund Surin. 

Deze pandanrijst is een aromatische rijst, vol van smaak met de subtiele geur van pandanblad. Heerlijk, bijvoorbeeld bij al jouw Thaise gerechten.

Naast de witte rijst hebben we zilvervliesrijst: die is deels geslepen en heeft dus meer vezels dan witte rijst. De smaak is daardoor een beetje nootachtig met de geur van het pandanblad en heeft een stevige bite.