Inspirerende voorbeelden uit ons assortiment

Tamar: kaarten uit Thailand

Elke kaart is met zorg handgemaakt door vrouwen. Alle kaarten zijn gemaakt van Mulberry papier. Mulberry papier is handgemaakt papier ook wel bekend als Kozo papier. Het is gemaakt van de moerbeiboom en het heeft lange vezels die helpen om het papier zijn onderscheidende afwerking te geven. Deze vezels geven moerbei papier een speciale rand wanneer het is gescheurd en dit heeft een zeer aantrekkelijke afwerking als resultaat. Omdat moerbeipapier handgemaakt is, zijn geen twee stukken hetzelfde.

De vrouwen werken bij Tamar Center, een (christelijke) organisatie die werkzaam is in Pattaya. Een plaats waar veel meisjes en vrouwen in Thailand gedwongen in de prostitutie werken. Het centrum biedt hulp, healing en hoop. Voorbeelden hiervan zijn; psychische hulp, alternatief werk zoals het maken van kaarten en verschillende trainingen zoals Engelse les en evangelisatie.

Onlangs is er een preventiecentrum opgericht in het noordoosten van Thailand (hier komen de meeste meisjes en vrouwen vandaan). Dit centrum geeft voorlichting, job training en biedt kinderopvang aan alleenstaande vrouwen die werken.